Op de hoek van de Torenstraat en De Waart tegenover het parkeerterrein van de AH, komt een nieuw appartementencomplex - met als titel Opwaarts - bestaande uit vier bouwlagen aan de Torenstraat en drie bouwlagen aan De Waart. Het nieuwe woongebouw, een WoonST-project, biedt ruimte aan 35 sociale huurappartementen, allemaal voorzien van twee slaapkamers en geschikt voor één of twee personen, in alle leeftijdsklassen. Voor elke woning is één parkeerplaats op het afgesloten binnenterrein beschikbaar.

Torenstraat - De Waart

WoonST woningen


Wijk: Binnenstad/Centrum

Aanbod: 35 sociale nieuwbouw appartementen, titel woongebouw: Opwaarts

Architect: BAM Wonen, architect B. Kraus

Aannemer: BAM Wonen

Start uitvoering: September 2022

Verwachte oplevering: Zomer 2023

De Waart

Al enige jaren werken we samen met de gemeente aan het opknappen van buurt De Waart. Alle huurwoningen zijn inmiddels aan de binnenzijde gerenoveerd en aan de buitenzijde voorzien van nieuwe kozijnen of nieuw schilderwerk. De komende jaren wordt er hard gewerkt aan het bouwen van nieuwe woningen, het opknappen van de openbare ruimte en de verbinding tussen bewoners.

Nieuwbouw Torenstraat-De Waart

De vier woningen aan de Waart 49 t/m 55 en de Gaviolizaal zijn gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw aan de Torenstraat-De Waart. Op 29 september 2022 werd het startsein gegeven voor de bouw door BAM Wonen, gemeente Helmond en Woonpartners. Lees hierover meer in dit bericht. De foto's hieronder geven een impressie van de vorderingen van de bouw. In de zomer van 2023 worden de 35 sociale huurappartementen opgeleverd.

WoonST-woningen

Het nieuwbouwproject is een WoonST-project. In 2021 hebben de 13 woningcorporaties en 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) hun krachten gebundeld en een gezamenlijk plan gemaakt voor een * gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel: lagere bouwkosten en een sneller vergunning- en bouwproces. Samen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen voor huurders en de krapte op de woningmarkt verminderen. De 35 sociale appartementen zijn WoonST-woningen.

* Gestandaardiseerde woning betekent niet dat alle woningen hetzelfde zijn, maar dat we werken vanuit een basis waarbij variaties mogelijk zijn.

Gemengd wonen

Dit woongebouw leent zich qua woningtype en schaalgrootte uitstekend om het concept van gemengd wonen in Helmond toe te gaan passen. Van de 35 woningen stelt Woonpartners tien woningen beschikbaar voor huurders via de maatschappelijke opvang. Dit betekent dat er bewoners vanuit de maatschappelijke opvang én reguliere huurders een thuis vinden in het woongebouw Opwaarts. Iedereen die hier komt wonen maakt een bewuste keuze voor dit woonconcept.

Verhuur

De verhuur van de appartementen wordt via Wooniezie.nl aangeboden. De volgordebepaling van de kandidatenlijst is niet leidend. Kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek op het kantoor van Woonpartners. Op basis van de gesprekken met kandidaten maakt Woonpartners een zorgvuldige keuze wie de nieuwe bewoners van dit woongebouw worden en kunnen bewoners zelf ook een bewuste keuze maken.

Heeft u interesse in deze woningen?

Schrijft u zich dan in via www.wooniezie.nl Binnenkort kunt u op deze website meer informatie vinden over de woningen en hoe en wanneer u voor deze woningen in aanmerking komt.

Contactgegevens

Projectcoördinator
Bart van Bussel
(0492) 79 3849
bart.vanbussel@woonpartners.nl

Wijkadviseur
Wendy van Frederici
E-mail: wendy.vanfrederici@woonpartners.nl

Buurtbeheerder
Huub Niessen
E-mail: huub.niessen@woonpartners.nl

Woonmakelaar
Eefje Koops
E-mail: eefje.koops@woonpartners.nl